17,73 milioane euro pentru microintreprinderile din regiunea Bucuresti-Ilfov - Regio Bucuresti Ilfov

Proiecte

Bucuresti,

17,73 milioane euro pentru microintreprinderile din regiunea Bucuresti-Ilfov

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov (ADRBI) a organizat, in data de 9.04.2008, un seminar de informare pentru potentialii beneficiari ai domeniului major de interventie 4.3 "Sprijinirea microintreprinderilor" din Programul Operational Regional (REGIO).

Evenimentul a avut loc la Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti. Au participat reprezentanti ai ADRBI, ai Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, ai Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, precum si potentiali beneficiari ai domeniului major de interventie 4.3 "Sprijinirea microintreprinderilor" din cadrul REGIO.

Organizatorii au prezentat etapele care trebuie intreprinse pentru inaintarea cererii de finantare, precum si documentatia necesara solicitarii finantarii.

Domeniul de interventie 4.3 sprijina dezvoltarea microintreprinderilor productive si a celor prestatoare de servicii, care folosesc potentialul endogen al regiunilor (resurse naturale, materii prime, resurse umane). Microintreprinderile vor fi incurajate sa utilizeze noi tehnologii, echipamente IT, avand un rol primordial in cresterea competitivitatii si productivitatii.

Plafonul financiar maxim la care se poate ridica un proiect eligibil este de 200.000 euro, din care 30% constituie contributia solicitantului, restul de 70% urmand sa fie cofinantat de Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) prin intermediul POR. Finantarea nu se face in avans, ci este vorba de rambursarea sumelor cheltuite de catre microintreprinderi in cadrul proiectului aprobat, iar perioada de rambursare a banilor este de doua-trei luni din momentul depunerii cererii.

"Proiectele nu vor fi selectate pe baza principiului primul venit - primul servit. Va castiga proiectul cel mai bun, cel mai bine argumentat", a declarat Dan Nicula, directorul general al ADRBI.

Prima perioada de depunere a proiectelor se va incheia pe 16 iunie, perioada in care pentru regiunea Bucuresti-Ilfov este disponibila suma de 3,49 milioane euro.

Activitati eligibile in cadrul programului sunt:

  • Achizitionarea de echipamente si tehnologii noi, moderne pentru activitatea de productie, prestare servicii si constructii;
  • Achizitionarea de sisteme IT (hardware si/sau software);
  • Construirea/ extinderea/ modernizarea spatiilor de productie/ prestare servicii ale microintreprinderii.

Ghidul Solicitantului este disponibil la www.adrbi.ro si la www.inforegio.ro.

Detalii suplimentare si clarificari pot fi obtinute la biroul de informare (help-desk) din cadrul ADRBI, str. Leonida, nr. 19, sector 2, Bucuresti, tel: +4021 313.80.99 Fax: +4021 315.96.65, e-mail: helpdesk@adrbi.ro.

Parteneri media: Radio Antena Bucurestilor, Euractiv, HotNews.ro

Co-organizatori: Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Jurnalul Afacerea.

Persoana de contact: Claudia Ionescu, purtator de cuvant, sef Departament Promovare Regionala si Investitii - ADRBI
Tel: +40746 099 952