De ce sa investim în Regiunea Bucuresti-Ilfov? - Regio Bucuresti Ilfov

Proiecte

De ce sa investim în Regiunea Bucuresti-Ilfov?

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov, cu sprijinul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, a organizat, in data de 10 octombrie 2014, evenimentul cu titlul "Why should you invest in the Bucharest-Ilfov Region?". Prin organizarea acestui eveniment, am dorit să promovăm la nivel european si international oportunitatile de investitii si exemple de proiecte finantate cu fonduri Regio din regiunea Bucuresti-Ilfov.

Dl. Liviu Râncioagă, Expert Departamentul de Promovare Regională şi Investiţii (ADRBI) a prezentat cateva dintre cele mai importante oportunitati de investitii din Regiunea Bucuresti-Ilfov si rolul ADRBI ca "business suport" in sprijinirea investitorilor.

Dna. Angela Toderiță, Manager de proiect Primaria Sector 2, Municipiul Bucuresti, a facut o descriere a experientei Primariei Sectorului 2 in ceea ce priveste proiectele finantate cu fonduri Regio si a pus accent pe ultimul proiectul aflat in derulare in acest moment: "Parcul de agrement Tei - Plumbuita" care solicita o finantare nerambursabila de aproximativ 4.4 milioane de Euro.

Dl. Primar Gheorghe Pistol, Primaria Orasului Buftea a prezentat un scurt film cu imagini de dinainte si dupa a proiectelor cu finantare Regio care vizeaza extinderea sistemului de supraveghere video, dezvoltarea sistemului de iluminat public, crearea unor spatii verzi in cartierul Flamanzeni, crearea parcului "Dintre flori" si modernizarea grupului scolar Dumitru Dumitrescu din orasul Buftea.

Dna. Alexandra Maria-Chiţa, Inspector specialitate, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Sectorul 6, Municipiul Bucureşti, a evidentiat rezultatele proiectului cu finantare Regio "Reabilitarea centrului social multifunctional Harap-Alb": extinderea centrului cu un nou modul si reconstructia spatiului vechi care permite amenajarea unui centru medical, a unui loc de joaca pentru copii, 4 noi dormitoare pentru copii, 4 noi birouri pentru consiliere si o receptie.

Dna. Cătălina Bobârnac, Administrator SC Medusa Hotel Internaţional SRL a descris activitatile proiectului de creare a centrului de agrement "La Stejarii" din Bucuresti si a prezentat un scurt film cu imagini din acest club de agrement destinat modernizarii infrastructurii de turism private din regiunea Bucuresti-Ilfov.

Dna Simona Curpan, Expert promovare ADRBI a sustinut o prezentare referitoare la rolul comunicarii in retea si a parteneriatelor in dezvoltarea de investitii, fiind exemplificate activitatile Retelei de comunicare BI Regio din regiunea Bucuresti-Ilfov.

Dna Claudia Ionescu, Sef Departamentul Promovare Regionala si Investitii a prezentat stadiul derularii Regio in regiunea Bucuresti-Ilfov si cateva proiecte ca exemple de buna practica finantate prin acest program.

Dl. Calin Chira - Consilier, Reprezentanta Permanenta a Romaniei pe langa Uniunea Europeana la Bruxelles, a apreciat faptul ca pentru Regiunea Bucuresti-Ilfov viitoarea perioada de programare reprezinta o oportunitate avand in vedere ca vor fi alocate mai multe fonduri pentru cercetare dezvoltare deoarece regiunea are un numar important de centre universitare si institute de cercetare.

 

 

Partener media:

MoneyChannel Go.png

Galerie foto