Vizita cu mass media la proiecte REGIO - 22 iulie 2014 - Regio Bucuresti Ilfov

Proiecte

Vizita cu mass media la proiecte REGIO - 22 iulie 2014

În data de 22 iulie 2014, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti – Ilfov (ADR BI), Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional (REGIO) a organizat o vizită cu reprezentanţii mass media la trei proiecte cu finanţare REGIO. Cu această ocazie, managerii proiectelor au dat interviuri si au prezentat rezultatele obţinute, subliniind ajutorul important al fondurilor REGIO pentru realizarea acestor proiecte. De asemenea, jurnaliştii au putut vorbi cu beneficiarii acestor proiecte - cetăţeni din sectorul 3 şi copii din Centrul de Plasament nr.6 Voluntari.

Primăria Sectorului 3 a finalizat implementarea a două proiecte:

- "Creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în sectorul 3 " - vizează creşterea siguranţei cetăţenilor prin supravegherea permanentă a unor zone sensibile. Prin proiect s-a extins actualul sistem de supraveghere prin montarea a 27 noi camere de supraveghere video, pe lângă cele 30 de camere video existente anterior.  Valoarea totală a proiectului a fost de 1.250.419,96 lei din care finanţare nerambursabilă988.235,13 lei.

- "Accesul cetăţenilor la informaţii de interes public " - vizează creşterea gradului de interacţiune dintre cetăţeni şi autorităţile publice locale şi îmbunătăţirea serviciilor de relaţii cu publicul oferite de acestea. Prin proiect au fost montate 10 infochioşcuri şi 10 panouri informative. Valoarea totală a proiectului a fost de 3.643.380,50 lei din care finanţare nerambursabilă  2.877.975,88 lei.

Consiliul Judeţean Ilfov a finalizat implementarea proiectului "Reabilitare, modernizare, dezvoltare, extindere şi echipare a Centrului de Plasament nr. 6 Voluntari, jud. Ilfov". Centrul de plasament a fost modernizat, acesta oferind acum celor 50 de copii găzduiţi un standard de viaţă la nivel european. De asemenea a fost diversificată gama de servicii oferite, acestea având drept scop dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă copiilor din centru. Valoarea totală a proiectului a fost de 3.668.289,01 lei din care finanţare nerambursabilă  2.296.578,38 lei.

 

Galerie foto