Bucharest-Ilfov REGIOn Delivering Results - Regio Bucuresti Ilfov

Proiecte

Bucuresti,

Bucharest-Ilfov REGIOn Delivering Results

În cadrul unui eveniment desfăşurat sub egida OPEN DAYS, în data de 9 octombrie 2012, Agenția pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI) şi partenerii săi au împărtăşit bune practici între comunităţile locale în implementarea şi gestionarea proiectelor de dezvoltare regionala, cu intenţia de a construi parteneriate pentru următoarea perioadă de programare, 2014-2020.

Scopul lor comun a fost acela de a identifica potențiali parteneri interesați să sprijine proiectele sustenabile, contribuind astfel la cooperarea intercomunitară şi la dezvoltarea regiunii Bucureşti-Ilfov.

Vorbitorii au subliniat importanța REGIO 2007-2013 ca instrument util pentru dezvoltarea regiunii București-Ilfov, ilustrând acesta prin povești de succes din diferite domenii de activitate: servicii profesionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, sisteme noi de securitate socială şi prevenirea crimei, amenajări arhitecturale şi peisagistice.

Dna Claudia Ionescu, şef Departament Promovare în cadrul ADRBI, a declarat: "Alocarea orientativă pentru regiunea București-Ilfov este de aproximativ de 354 milioane de euro, reprezentând aproximativ 8,86% din suma totală acordată României prin REGIO. Un număr de 807 proiecte de investiții au fost depuse la ADR București Ilfov, dintre care 261 deja contractate, suma solicitată fiind de 1,2 miliarde de lei (1 euro = aproximativ 4,5 lei). Mai mult de 259 milioane de lei au fost rambursate de către Autoritatea de Management REGIO. Până în prezent, rata de absorbție pentru REGIO în regiunea București-Ilfov este de aproximativ 17% și este în creștere."

Doamna Liliana Deac, expert ADR București-Ilfov, a prezentat oportunitățile de investiții din Bucureşti-Ilfov, de la abundenţa de spaţiu pentru birouri la spaţiile de recreere, precum Terra Park.

Dl Anton Schreg, șef adjunct al DG REGI (Unitatea pentru România), a lansat o întrebare provocatoare: "Cum convingi pe cineva din Paris să vină în București ?" Răspunsurile au fost foarte diverse, unul dintre acestea fiind îmbunătățirea comunicării, după cum a declarat Simona Curpăn, expert ADR București-Ilfov.

"Pentru a îmbunătăți viitoarele programe operaționale regionale, trebuie să avem o imagine de ansamblu", a spus dna Aura Răducu, manager de programe, DG REGI (Unitatea pentru România), Comisia Europeană.

"Cea mai importantă prioritate pentru autoritățile române, în scopul de a crește nivelul de absorbție, este să angajeze mai multă forță de lucru calificată", a declarat domnul Petru Luhan, membru al Parlamentului European (Comisia pentru dezvoltare regională).

Toate prezentările susținute, precum şi fotografii de la eveniment pot fi accesate pe www.regioadrbi.ro, secţiunea Evenimente. Pe pagina respectivă puteţi găsi, de asemenea, documentaţia completă pentru depunerea proiectelor, dar şi alte informaţii cu privire la implementarea REGIO în Bucureşti-Ilfov.

Persoană de contact: Claudia Ionescu, purtător de cuvânt Şef Departament Promovare Regională şi Investiţii – ADR BI Tel: +40746 099 952,Email: claudia.ionescu@adrbi.ro; www.regioadrbi.ro