6 ani de implementare REGIO în regiunea București-Ilfov - Regio Bucuresti Ilfov

Proiecte

Bucuresti,

6 ani de implementare REGIO în regiunea București-Ilfov

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI) a organizat, în data de 12 decembrie 2012, Conferința “Regio – realizări și perspective în regiunea București-Ilfov”.

În cadrul evenimentului, au fost prezentate și dezbătute experiențele și rezultatele implementării Regio - Programul Operațional Regional în București-Ilfov, în cei şase ani parcurși de la începerea acestui program în regiune și la nivel național. Cei şase ani de implementare s-au tradus în 807 proiecte depuse în vederea obţinerii de finanţare REGIO, 269 de proiecte contractate, 1,44 bilioane lei solicitaţi prin contracte şi 167 mii milioane lei rambursaţi de către AM POR.

Cătălin Surdeanu, director general AMPOR, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, consideră că "Programul Operaţional Regional este, în momentul de faţă, cel mai avansat şi datorită colaborării pe care autoritatea de management o are cu agenţiile de dezvoltare regională, care joacă rolul de organisme intermediare."

S-au abordat, de asemenea, perspectivele dezvoltării regionale în perioada următoare.punându-se accent pe faptul că regiunea Bucureşti-Ilfov a înregistrat, începând cu anul 2007, un produs intern brut pe cap de locuitor superior valorii de 90% din media Uniunii Europene, valori care plasează regiunea în categoria "regiuni mai dezvoltate", acest fapt determinând o abordarediferită a planificării şi programării regionale.

"Vrem ca strategia de dezvoltare să plece de la necesitate locale, astfel încât fiecare comunitate să vină cu propriile lor proiecte, pe care să le integrăm în dezvoltarea regiunii", a declarat Cristian Pistol, reprezentantul Consiliului Judeţean Ilfov.

În cadrul conferinţei, a avut loc şi un moment aniversar, în cadrul căruia au fost înmânate 24 de diplome şi plachete unor beneficiari Regio şi celor mai activi membri ai reţelei comunicatorilor din regiunea Bucureşti-Ilfov.

Prezentările susținute, precum şi fotografii de la eveniment pot fi accesate pe www.regioadrbi.ro, secţiunea Evenimente. Pe pagina respectivă puteţi găsi, de asemenea, documentaţia completă pentru depunerea proiectelor, dar şi alte informaţii cu privire la implementarea REGIO în Bucureşti-Ilfov.

Persoană de contact: Claudia Ionescu, purtător de cuvânt Şef Departament Promovare Regională şi Investiţii – ADR BI Tel: +40746 099 952, Email: claudia.ionescu@adrbi.ro; www.regioadrbi.ro