Forumul Comunicatorilor REGIO 2011 - Regio Bucuresti Ilfov

Proiecte

Forumul Comunicatorilor REGIO 2011

In perioada 22 - 24 iunie 2011, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului a organizat Forumul Comunicatorilor Regio. Evenimentul a avut loc la Neptun, judetul Constanta si a reunit peste 100 de participanti, reprezentanti ai AM POR, responsabili de comunicare ai Organismelor Intermediare pentru POR, membri ai Retelei de comunicatori REGIO care apartin de alte institutii care indeplinesc functii de informare si promovare POR si reprezentanti mass-media.

Forumul Comunicatorilor Regio a avut ca scop consolidarea retelei de comunicatori, realizarea schimbului de experienta intre membrii retelei, identificarea unor metode de dezvoltare, precum si informarea cu privire la stadiul de implementare a programului.

Intrunirea a debutat cu prezentarea stadiului POR. "Programul Operational Regional ramane pe primul loc in ceea ce priveste rata de absorbtie a fondurilor europene. Valoarea fondurilor contractate pana acum prin POR este 3,8 miliarde de euro. Cele mai multe proiecte depuse spre finantare apartin mediului de afaceri, 4.587 proiecte din care aprobate 700 si contractate peste 500", a declarat Laurentiu Crimu, Sef Serviciu SATROI, Directia Gestionare Program din cadrul AM POR.

In continuare, fiecare Agentie pentru Dezvoltare Regionala a prezentat activitatea Retelei regionale de comunicatori REGIO aferente, modul de functionare a acesteia, rezultatele obtinute, problemele intampinate.

Pe langa componenta de informare, Forumul Comunicatorilor Regio si-a indeplinit si obiectivul de formare a comunicatorilor din retea, acestia participand la ateliere de lucru organizate in scopul perfectionarii in domeniul comunicarii si utilizarii eficiente a tehnicilor de comunicare cu jurnalistii de presa scrisa si radio, dar si prin utilizarea instrumentelor de comunicare online, creativitatea video in publicitatea TV si online.

sursa: www.mdrt.ro

;