Conferinta oportunitati de finantare pentru agricultura si dezvoltare rurala 2014-2020 - Regio Bucuresti Ilfov

Proiecte

Conferinta oportunitati de finantare pentru agricultura si dezvoltare rurala 2014-2020

09 OCTOMBRIE 2015 - BUCURESTI Ministrul Agriculturii și alți responsabili prezintă detalii despre cum pot fi accesați un miliard de euro încă disponibili în 2015 prin mai multe linii de finanțare ale Programului Național de Dezvoltare Rurală. EURACTIV organizează Conferinţa internaţională "Oportunitati de finantare pentru agricultura si dezvoltare rurala – PNDR 2014-2020”, care va avea loc in data de 9 octombrie 2015, in Bucuresti, incepand cu ora 09:00. Evenimentul continua seria evenimentelor EurActiv de profil, deschisa anul acesta de conferinta internationala pentru finantarea sectorului IMM, precum si conferinta despre oportunitatile de finantare pentru marile companii.

Potrivit datelor oferite de AFIR, valoarea totala a proiectelor depuse prin noul PNDR 2014-2020, pana la data de 28 septembrie 2015, este de aproximativ 265 milioane de euro. Data de 30 octombrie 2015 este termenul limita de anul acesta pentru primele submasuri lansate pentru obtinerea de finantari europene pentru agricultura si dezvoltarea rurala.

In acest context, EurActiv.ro organizeaza un eveniment care isi doreste sa aduca la aceeasi masa autoritatile publice care implementeaza PNDR (Ministerul Agriculturii, Autoritatea de Management a programului, AFIR, Fondul de Garantare al Creditului Rural), reprezentanti ai bancilor care sustin si acorda finantare potentialilor beneficiari, consultanti, furnizori de servicii, lucrari si echipamente necesare unui proiect finantat prin PNDR (utilaje agricole, tehnologie de ultima generatie, infrastructura) si beneficiari (prezentare proiecte de succes dar si obstacole si modalitati de depasire a acestora).

Evenimentul este dezvoltat in parteneriat cuUniCredit Bank, BCR, VAPRO Romania, Schuman Associates si Camera de Comert Romano-Olandeza.

Printre vorbitorii care au confirmat că vor fi prezenți la eveniment se numără: 

  • Daniel CONSTANTIN,  Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale
  • Emar GEMMEKE, Consilier pentru agricultura, industrie alimentară și mediu, Ambasada Regatului Țărilor de Jos 
  • Nicolae POPA, Director General Adjunct Active Fizice și Plăți Directe, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 
  • Mihai HERCIU, Director General Autoritatea de Management Programul Național de Dezvoltare Rurală

Programul complet şi formularul de înregistrare, care trebuie transmis până pe data de 06 octombrie 2015, se găsesc pe site-ul oficial al organizatorului conferinţei, http://www.euractiv.ro/agricultura/informatii-de-ultima-ora-despre-1788

;