Conferinta de inchidere a doua proiecte cu finantare REGIO implementate in sectorul 2 - Regio Bucuresti Ilfov

Proiecte

Conferinta de inchidere a doua proiecte cu finantare REGIO implementate in sectorul 2

In data de 27.06.2016, a avut loc la sediul Primariei Sectorului 2 din Bucuresti conferinta de inchidere a proiectelor cu finantare Regio "Sistem de monitorizare video pentru creșterea siguranței și prevenirea criminalității în zona Plumbuita – Steaua Roșie – Petricani" si "Modernizare strazi in cartierul Steaua Rosie, Petricani". Domnul Dan Nicula, Director General al ADR Bucuresti-Ilfov, a prezentat in cadrul acestei conferinte perspectivele de finantare prin REGIO 2014-2020. Prin implicațiile lor, ambele proiecte realizate de Primăria Sectorului 2 cu ajutorul fondurilor europene sunt extrem de importante pentru creșterea condițiilor de trai ale locuitorilor dintr-unul din cartierele deficitare ale Capitalei care se confrunta cu o serie de probleme sociale majore, conflicte și violențe, segregare socială și riscuri sanitare.

 

SISTEM DE SUPRAVEGHERE VIDEO ŞI MANAGEMENT INFORMAŢIONAL PENTRU CREŞTEREA SIGURANŢEI SOCIALE ŞI PREVENIREA CRIMINALITĂŢII ÎN ZONA PLUMBUITA - STEAUA ROȘIE - PETRICANI

Proiectul a constat în realizarea unui sistem integrat de monitorizare  video compus din 54 camere video, 18 echipamente de criptare, 92 de puncte de acces wireless, 4 servere de management video şi un dispecerat dotat cu echipamente şi softuri specifice, amplasat în sediul Poliţiei Locale din str. Abanosului nr. 15.

MODERNIZAREA TUTUROR STRAZILOR DIN CARTIERUL STEAUA ROŞIE - PLUMBUITA

Proiectul a avut ca scop modernizarea unui număr de 15 străzi din cartierul Steaua Roşie – Petricani, după ce au fost introduse reţelele edilitare de apă şi canalizare.

Prin realizarea lucrărilor de refacere a structurii rutiere, a canalizării pluviale şi a trotuarelor, străzile asigură acum prevederile legale în domeniu legate de siguranţă în exploatare, igienă, protecţie şi refacerea mediului.