Lansare POR Bucuresti-Ilfov - Regio Bucuresti Ilfov

Proiecte

Lansare POR Bucuresti-Ilfov

Laszlo Borbely, Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Gabriel Friptu, Directorul General al Autoritatii de Management pentru Programul Operational Regional din cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Adriean Videanu, Presedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti - Ilfov, si Dan Nicula, Directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti - Ilfov au lansat, la Bucuresti, Programul Operational Regional la nivelul Regiunii Bucuresti - Ilfov.

Astfel, 393,1 milioane de Euro devin disponibile pentru Regiunea Bucuresti - Ilfov pentru perioada 2007 - 2013.

"Lansam astazi in regiunea Bucuresti - Ilfov Programul Operational Regional. Repartizarea fondurilor disponibile prin Programul Operational Regional s-a realizat astfel incat sa sustina dezvoltarea echilibrata a tuturor regiunilor Romaniei, acordand in acest scop prioritate regiunilor si zonelor mai slab dezvoltate, pentru a impiedica cresterea disparitatilor economice si sociale.

Chiar daca nivelul fondurilor alocate pentru Regiunea Bucuresti - Ilfov nu este atat de mare, speram insa ca acestea sa fie catalizator pentru atragerea altor finantari, mai ales din partea marilor institutii financiare internationale, intrucat atat Bucurestiul, cat si judetul Ilfov au inca nevoie de multe investitii", a declarat ministrul Laszlo Borbely cu ocazia lansarii.

"Finantarea pusa la dispozitia regiunii noastre prin Programul Operational Regional si dezvoltarea de proiecte de catre autoritatile locale din regiune constituie o oportunitate deosebita pentru indeplinirea obiectivelor Planului de Dezvoltare Regionala. Suntem convinsi ca sumele alocate Regiunii Bucurest- Ilfov prin POR vor fi cheltuite in totalitate, intr-un mod transparent, conform cu obiectivele planului regional si speram ca acest fapt va fi un catalizator si pentru alte investitii publice sau private", a declarat directorul general al ADR Bucuresti - Ilfov, Dan Nicula cu aceeasi ocazie.

Galerie foto